Doradztwo
Doradztwo
FoodCraft jest jedną z pierwszych firm w Polsce, która jest w stanie przeprowadzić inwestora przez wszystkie etapy projektu - od koncepcji, przez realizację, po nadzór.
TWORZENIE PROJEKTU
W ciągu tygodnia ocenimy a następnie opiszemy i wypunktujemy usprawnienia dzięki którym twój biznes wejdzie na właściwą scieżkę.
1
Założenia projektu
Rozpoczynamy od omówienia Twojej wizji i pomysłu na biznes, budżetu inwestycji oraz wystroju i wyposażenie restauracji.
2
Research
Tworzymy listę porównywalnych konceptów w celu analizy potencjału na rynku lokalnym. Następnie wybieramy odpowiednią lokalizację i korzystną formę prawną planowanej działalność.
3
Ocena lokalizacji
Razem z tobą spędzamy określony czas poznając i analizując rynek, na którym będzie prowadzona twoja działalność. Ten czas pozwoli nam na ocenę dobrych i złych praktyk na rynku. Mając tą wiedzę zrozumiemy jakie są potrzeby potencjalnych klientów. Pozwoli nam to również na identyfikację możliwości rynku.
4
Strategia
W trakcie kilku spotkań omówimy wcześniejsze spostrzeżenia i pomysły. Jednocześnie spróbujemy określić wygląd i kształt twojego konceptu. Razem ustalimy strategię począwszy od kształtu menu, przez ceny, a kończąc na wymaganiach, co do sprzętu i wielkości lokalu.
5
Przygotowanie dokumentacji
Przygotujemy dla ciebie całą dokumentację począwszy od biznes planu, przez dokumentację wykończeniową po wszystkie niezbędne wnioski i dokumenty urzędowe. Poprowadzimy również w twoim imieniu negocjacje.
OCENA DZIAŁALNOŚCI
W ciągu tygodnia ocenimy a następnie opiszemy i wypunktujemy usprawnienia dzięki którym twój biznes wejdzie na właściwą scieżkę.
1
Ustanowienie celów
Seria spotkań, na których omawiamy twoje cele, potrzeby, a także oceniamy wyzwania, którym trzeba będzie sprostać w trakcie prowadzenia działalności na danym rynku.
2
Research
Oceniamy standardowe procedury w restauracji, rachunek zysków i strat, receptury, strategię sprzedaży. Ponadto oceniamy opinie gości na temat lokalu. Wszystko po to aby lepiej zrozumieć twój biznes.
3
Wizytacja/ocena lokalizacji
Przeprowadzimy obserwacje lokalu pod kątem procedur, obsługi w odniesieniu do standardów rynkowych. Ocenimy zadowolenie klientów. Lepsze poznanie twojej firmy pomoże nam ocenić wyzwania i przeszkody stojące na drodze do sukcesu.
4
Opracowanie strategi
Przygotowujemy plan i strategię w celu poprawy działalności i kondycji restauracji poprzez wykorzystanie sprawdzonych rozwiązań.
5
Raport
Na koniec przygotowujemy raport uwzględniający wcześniej zebrane informację. Klient otrzymuje plan działania zawierający zalecenia dotyczące: udoskonalenia procedur, wydajności lokalu, oraz obniżenia kosztów przy jednoczesnym zwiększeniu sprzedaży. Razem z klientem oceniamy raport, po to aby wspólnie ustalić wdrożenie przygotowanych rozwiązań i rekomendacji.